A sütik beállítása

A sütik kis szöveges fájlok, melyeket a Restu honlapjának felkeresésekor az Ön böngészőjébe mi, vagy partnereink oldalai elmentenek.

Ezek a sütik a honlapunk alapvető működésének biztosításához és biztonságához nélkülözhetetlenek
Ezek a sütik segítenek nekünk megérteni, hogy Ön miként használja weboldalainkat, és így segítenek az oldalaink hatékonyságát javítani és az Ön szükségleteihez igazítani
Ezek a sütik a weboldalaink látogatóit segítenek nyomon követni és reklámjainkat az Ön érdeklődéséhez hozzáigazítani
10 fénykép

Avasi Cellarium Pálinka és Borház

Az étterem nem fogad online asztalfoglalást

Próbálja meg hívni őket.

Térképen

Információ Avasi Cellarium Pálinka és Borház

Az Avasi Cellarium egy 17. századi műemléki borház alapjainak megtartásával és a 21. századi technikák felhasználásával kialakított több funkciós épület. Az itt megvalósuló projekt célja többek között, hogy példát mutasson a miskolci Avason található pincék megújulásához.

Az épület elbontása helyett a tulajdonosi döntés, az eredeti épület megmentése volt. Konzultálva Miskolc város főépítészével az eredeti épület köré egy vasbeton "doboz" került, ezzel biztosítva megóvását.

A pálinka hungarikum és a bor mellett a magyar italkultúra egyik legfontosabb része. 2010. őszétől lehetőség nyílik szabályozott keretek között, az otthoni pálinkafőzésre, ezért is egyre nagyobb az érdeklődés a pálinka iránt. A Magyarországon termelt nemes gyümölcsök mellett több vadon termett növény terméséből, illetve szőlőtörkölyből is kiváló párlat készül melyek zamata egyedülálló az egész világon. A pálinka készítés múltját és jelenét bemutató kiállítás ennek a nemes italnak a megismerését segíti.

A kiállításokhoz kapcsolódóan több film is készült neves borászok, pálinkafőző mesterek és kádárok közreműködésével. Az interaktív tárlatlátogatást különleges látványelemek is színesítik: 3D-s fényképezés, interaktív padló és véralkohol kalkulátor.

A borház harmadik szintjén időszakos kiállítótér kerül kialakításra, ahol az italfogyasztás és a gasztronómia kultúrtörténetéhez köthető tárlatok váltják egymást folyamatosan. A 2014. februárjában nyíló első kiállítás a dugóhúzó történetét mutatja majd be.


További mutatása

Kérjük, jelezze a hibát

Hibás információt talált? Kérjük, jelezze nekünk!

Ezt az űrlapot a reCAPTCHA védi, és az űrlap elküldésével Ön elfogadja a Google Felhasználási feltételeit és Adatvédelmi irányelveit.

Köszönjük

Köszönjük, hogy jelentette a problémát. Megpróbáljuk kijavítani amilyen gyorsan lehetséges.

Étterem hívása

Nem tudod felhívni az éttermet?

Nyitvatartási idő