Cookie beállítások

A sütik kis szöveges fájlok, melyeket a Restu honlapjának felkeresésekor az Ön böngészőjébe mi, vagy partnereink oldalai elmentenek.

8 fotók

Castrum Boldua középkori étterem

Boldogkői Vár, Boldogkováralja
· Jelenleg zárva (09:00 - 19:00) Étterem kezelése

Ezt az éttermet nem a tulajdonos kezeli, ezért az információk nem biztos, hogy naprakészek. Ön ennek az étteremnek a tulajdonosa vagy vezetője? Kattintson ide a kezeléshez.

A vállalkozás a Restun keresztül nem fogad online asztalfoglalást

Próbálja meg hívni őket.

A térképen

Információ Castrum Boldua középkori étterem

Castrum Boldua / Egy falatnyi középkor


A Úr 2007. évének március havában nyitotta meg kapuit Boldogkő Várának több száz éves falai között a Castrum Boldua középkori étterem. Nevét a vár az első írásban megemlített elnevezése után kapta a XIII. századból, melynek hangulatát igyekszik minél korhűbben visszaadni.


Az országban egyedülálló módon az étterem szerves része Boldogkő várának, az egykor – a kurucok által kézzel kivájt – istálló funkciót betöltő alagút falai között lett kialakítva. Ez az alagút egy meredek folyosó által közvetlen összeköttetésben áll a várral, így a látogatók az ódon falak elhagyása nélkül indulhatnak éhségük csillapítására.


Iv. Béla magyar királyunk korát idéző belsővel, a falakon fegyverekkel és a vár történelmében szerepet játszó családok címerével díszített pajzsokkal, korhű zenével igyekszik a kedves vendégeket a középkorba repíteni, még ha csak egy lakoma erejéig is.


A 120 fő befogadóképességű belső térhez nem mindennapi panorámával megáldott terasz tartozik, ahonnan nap, mint nap megcsodálható a festői szépségű naplemente. A több mint 300 m2 –es vendégtérben működő látványkonyha található szabadtűzi rostonsütővel és használatban lévő kemencével.

A kódexre emlékeztető, olvasmányos étlap kínálatában hosszas kutatómunka útján összeállított ételek szerepelnek a magyar középkori hagyományok szerint elkészítve az akkor használt alapanyagokból, a régmúlt ízlésvilágának megfelelő fűszerezéssel. Ezekhez a –javarészt – húsételekhez az akkoriban közkedvelt köretek párosulnak, mint például köles esetleg hajdina, s a kedves vendég igazán elődeink helyében érezheti magát, megízlelve a savanyú vetrecét vagy a nyárson sült egész nyulat. Desszertek terén is kuriózumnak számít a joghurtos gersliből és mézes magvakból, gyümölcsökből álló „Kinga hercegnő kedvence”. Szintén különlegessé teszi az éttermet, hogy a középkori szokásokhoz híven fogyasztják el vendégeink az étküket.

További mutatása

Kérjük, jelezze a hibát

Hibás információt talált? Kérjük, jelezze nekünk.

Ezt az űrlapot a reCAPTCHA védi, és az űrlap elküldésével Ön elfogadja a Google Felhasználási feltételeit és Adatvédelmi irányelveit.

Köszönjük

Köszönjük, hogy jelentette a problémát. Megpróbáljuk kijavítani amilyen gyorsan lehetséges.

Étterem hívása

Nem tudod felhívni az éttermet?

Nyitvatartás