6 photos

Online reservations

Create reservation and get 40 credits

  • Date
  • Time
  • Persons

Rating Tanti

  • Overall:
  • Food: 5
  • Service: 4
  • Ambience: 4

Hideg előételt (tatár, illetve borjúnyelv), főételt (lazacpisztráng, illetve sütőtök-rizottó), valamint egyetlen desszertet fogysztottunk (Feketeerdő). Pozitív: Decens, láthatóan szakértő által tervezett, vagy legalábbis véleményezett, egyszerű, de kellemes vendégtér, ami azt üzeni, hogy nem a környezettel kívánják elkápráztatni a vendéget, hanem azzal, amit gasztronómiailag nyújtanak. Technikailag tökéletesen elkészített fogások, visszafogott, igényes prezentáció. Tetszettek a (rusztikus?) tálaló edények is. Az elkészítés nem a fűszerezésre, hanem az alapanyagok ízére helyezi a hangsúlyt. Ezt én nagyon szeretem. Az édeskömény-hal párosítás (szerintem) telitalálat. A fekete morzsa ügyes, dekoratív játék. A rizottó színe (és persze az íze is) fantasztikus, a kecskesajt-párosítás remek, és a mandula kitűnően harmonizál. Vezettem, tehát nem fogyaszthattam alkoholt, de a párom véleménye szerint csodás borpárosítások. MESÉS DESSZERT (Feketeerdő). Nem tudok mit hozzátenni. Engem tökéletesen meggyőzött, elvarázsolt. Le a kalappal a cukrász (hölgy) előtt!!! A felszolgálók menü/ételismerete nem tökéletes, de messze átlagon felüli; a borokat ajánló kolléga érzésünk szerint helyenként kissé zavarban volt ugyan (talán a gyakorlat hiánya), de pontosan tudta, mit és miért ajánl. Nagyon kommunikatív, meggyőző és szimpatikus volt. Összességében kedves, ügyes, fiatal csapat. Negatív: A borjúnyelv megnevezése az étlapon kissé megtévesztő: a felszolgált előétel technikailag közelebb áll egy kocsonyázott dologhoz, mint egy terrine-hez. A hal és a rizottó is hideg tányéron került felszolgálásra. A hab esetében értem az óvatosságot, (de kissé túlzottnak tartom), a rizottónál azonban már nem. 45-45 fokos tányérnál (papírforma szerint) talán nem történt volna katasztrófa. A tálalásra használt edények súlyosak és vastagok, tehát jó eséllyel tartották volna a hőmérsékletet. Így azonban a főfogás(ok) kihűlt(ek), és a végén nem nyújtották ugyanazt az élményt, mint az elején. A hal (ismét csak: szerintem) talán megérdemelt volna egy elegáns lapot a mély tál helyett. A desszert fekete kőlapján pl (ismét csak: szerintem) gyönyörűen mutatna. A rizottónál a mandulát szeletelve (lepirítva) használnám. Szerintem úgy is működik a játék a lágy rizottóval és a ropogós maggal, ízben is ugyanott vagyunk, de kellemesebb elfogyasztani, mert a méretét tekintve talán jobban harmonizál a rizottóval. A rizottót - és ez tényleg egyéni ízlés kérdése - én jobban szeretem "al dente", számomra tehát (jelentősen) túl volt főzve. A felszolgálók időnként eltűntek a konyhában, ahol láthatóan kitűnően érezték magukat a szakács kollégákkal beszélgetve. Mi viszont ott maradtunk figyelem-, és bizony volt 5-10 perc (valójában nem mértem, de hosszúnak tűnt), amikor kiszolgálás nélkül... Összességében remek élményben volt részünk. Az apró hibákat igazán csak azért említem viszonylagos hangsúllyal, mert ezek könnyen orvosolhatónak tűnnek, és megoldásukkal tényleg tökéleteset tudnának nyújtani. 16 Gault Millau pontos konyhafőnökként (Ausztria) nagy tisztelettel és meleg szeretettel gratulálok a csapatnak mindahhoz, amit elértek, és ahhoz is, amit tegnap este feltálaltak. Pontosan tudom, milyen komoly és kemény, igényes munka, a szakma és a vendégek iránti szeretet/elkötelezettség van mögötte. Magyarként büszke vagyok arra is, hogy itthon is meg-megtalálni a gasztronómiailag szinvonalas szolgátatást nyújtó éttermeket. Barátsággal...és még egyszer elismeréssel és tisztelettel további sok-sok sikert kívánok! Valkai István

Report an error

Some information are wrong? Write to us.

Thank you

Thank you for reporting this issue. As soon as possible we try to fix it.

Call to the business

The phone number does not exist

Opening hours

For the providing of the services we use personalized ads and for analyzing of the attendance we use cookies. By using this website you are agreeing to these terms and conditions. More information