Cookie beállítások

A sütik kis szöveges fájlok, melyeket a Restu honlapjának felkeresésekor az Ön böngészőjébe mi, vagy partnereink oldalai elmentenek.

5 fotók
József krt. 55- 57, Budapest VIII, Budapest
· Most nyitva (08:00 - 04:00) Étterem kezelése

Ezt az éttermet nem a tulajdonos kezeli, ezért az információk nem biztos, hogy naprakészek. Ön ennek az étteremnek a tulajdonosa vagy vezetője? Kattintson ide a kezeléshez.

A vállalkozás a Restun keresztül nem fogad online asztalfoglalást

Próbálja felhívni őket, vagy tekintse meg a hasonló éttermeket és bárokat, melyek elfogadnak online asztalfoglalást.

Információ Stex Ház étterem

APÁM, STEX ALFRÉD 1906-ban született Pozsonyban. Nagyapám Stex Ede zsoké, nagyanyám Guba Malvinka kasszírnő volt. A család rendezett körülmények között élt, Malvin nagyanyám hozományának és Stex nagypapa értékpapírjainak köszönhetően. Ede nagypapa 1914-ben bevonult és csak 4 év múlva tért haza, megjárva Doberdót és Isonzót. A háború következtében családunk anyagi helyzete megrendült, így apám, a kis Alfréd, korán megismerkedett a pénzkereset egyszerűbb formáival - snóblizik, snúrozik – így járulva hozzá a családi be- vételekhez. Apám iskolái befejezése után először kézbesítőként dolgozott a ,,Money” Értékforgalmi Bankban. Ott szerette meg a pénzt, majd magánzó lett. Először tőzsdézett, majd figyelme a szerencsejátékok felé fordult. Példaképe Szemere Pál unokaöccse, Szemere Miklós, akit még Ferenc József tiltott ki Bécsből szerencsejáték-szenvedélye miatt. Lutri, tőzsde, kártya, kocka, lóverseny, agárverseny, fogadások, kaszinók, lokálok voltak pályájának főbb állomásai. 1934-ben tapasztalatszerzés céljából Amerikába utazott és hosszabb időt töltött Las Vegasban. ( Emlékét ma ott utca őrzi. ) A II. Világháború kitörésekor kitoloncolják. Első feleségével, Fortuna asszonnyal együtt hazajön. Harcol a Keleti Fronton. A fogságból 1946-ban tér vissza. 1947-ig újra lubickolt a játék- és befektetési lehetőségekben. 1948-tól 1956-ig, mint a ,,Rákosi Mátyás” Takarékpénztár dolgozója, be kellett érnie a Békekölcsön jegyzésével és a TOTÓ-val. 1956 után megnősült, s attól kezdve az egész családunk élt az új lehetőséggel, LOTTÓztunk. 1963-ban apám újra nősült. Anyám ( szül.: Dohány Piroska ) új színt hozott életébe. Házasságkötésük ideje egybeesik a tárgynyeremény sorsolások és nyereménybetét könyvek bevezetésével. Majd megütik a főnyereményt. Megszületek ÉN. Kis családunk szépen gyarapodott. OTP lakásban laktunk, nyeremény- autón közlekedtünk. Megtakarított pénzünket apám műtárgyakba fektette. 1989-től – korára való tekintettel – apám a nyugodtabb szerencsejátékok felé fordult. Már csak a bingó és a kaparós sorsjegyek hozták lázba. Bár egyre több a kaszinó és legálisan működnek a pénznyerő automaták, ez idő szerint csak a hazai lóversenyzés helyzete árnyékolja be felhőtlen örömünket… Ifj . $tex Alfréd

Rangsorolás Stex Ház étterem

Nyitvatartás

  • Hétfő
  • 08:00 - 04:00
  • Kedd
  • 08:00 - 04:00
  • Szerda
  • 08:00 - 04:00
  • Csütörtök
  • 08:00 - 04:00
  • Péntek
  • 08:00 - 04:00
  • Szombat
  • 08:00 - 04:00
  • Vasárnap
  • 09:00 - 02:00

Kérjük, jelezze a hibát

Hibás információt talált? Kérjük, jelezze nekünk.

Ezt az űrlapot a reCAPTCHA védi, és az űrlap elküldésével Ön elfogadja a Google Felhasználási feltételeit és Adatvédelmi irányelveit.

Köszönjük

Köszönjük, hogy jelentette a problémát. Megpróbáljuk kijavítani amilyen gyorsan lehetséges.

Étterem hívása

Nem tudod felhívni az éttermet?

Nyitvatartás

Most nyitva